فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:7 Issue: 3, 2004

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:7 Issue: 3, 2004

  • تاریخ انتشار: 1383/10/11
  • تعداد عناوین: 14
|
  • اکرم آستانی، محمدحسن روستایی، حوریه سلیمانجاهی، فریده ممیشی، طراوت بامداد، انوشیروان کاظم نژاد صفحه 1
    هدف
    در این پژوهش تلاش گردید تا حضور ویروس پارا آنفلونزا 2 (PIV3) [Parainfluenza Virus] انسان در دستگاه تنفس مبتلایان به بیماری های تنفسی، نشان داده شود. با توجه به اینکه مطمئن ترین روش برای ثابت نمودن حضور ویروس، جداسازی آن است بنابراین کارهای انجام شده در این پژوهش بر پایه تلقیح نمونه های تهیه شده از افراد بیمار به یاخته های حساس، جداسازی ویروس 3PI و تعیین ویژگی های تکثیری آن استوار بود.
    مواد و روش ها
    از 22 آبان ماه تا 20 اسفندماه سال 1379 تعداد 100 نمونه از ترشحات گلو و بینی بیماران مبتلا به علایم تنفسی که به مرکز طبیعی کودکان در بیمارستان امام خمینی مراجعه کرده بودند تهیه شد. نمونه ها پس از آماده سازی به یاخته های حساس تلقیح شدند یاخته ها همه روزه از نظر ظهور آثار بیماری زایی یاخته ای (CPE) Cytopathic effects بررسی شدند. برای حصول اطمینان از وجود ویروس P13 در یاخته های تلقیح شده از همادسورپشن emadsorption مثبت بود. با توجه به اینکه تعدادی از ویروس های آلوده کننده دستگاه تنفس، باعث القاء ویژگی همادسورپشن در یاخته های آلوده می شوند. بنابراین از روش استاندارد خنثی سازی ویروس (VNT) Virus neutralization test برای تعیین هویت ویروس های جدا شده استفاده شد. باری این کار ابتدا سرم اختصاصی در خرگوش تهیه شد و یا بهره گیری از آن آزمایش خنثی سازی ویروس به کار گرفته شد.
    نتایج
    نتیجه این آزمایش نشان داد که فقط 13 نمونه دارای ویروس 3PI بودند، که این تعداد 6 مورد مربوط به پسران و 7 مورد مربوط به دختران بود. علایم شایع در این افراد شامل سرفه (13%) سرفه خلط دار (10%)، تب (2/18%)، آبریزش از بینی (14%) و عطسه (25%) بود. نوزده درصد از این بیماران قبل از نمونه گیری دارو دریافت کرده بودند. نمونه ها از 1 تا 6 روزی پس از ظهور علایم بیماری تهیه شد.
    بحث و نتیجه گیری
    ویروس 3PI در بین مبتلایان به بیماری های تنفسی شایع است. بدیهی است که نمی توان فقط بر پایه جداسازی یک عامل بیماری زا، آن را علت اصلی دانست و برای این کار پژوهش های بیشتر و متنوع تری لازم است.
  • ناهید احمدیان یزدی، فضل الله غفرانی پور، علی عمادزاده، انوشیروان کاظم نژاد صفحه 11
    هدف
    یکی از مهمترین عوامل موثر برافزایش رضایتمندی مراجعان، پیروی آنها از دستورات ارایه شده و ارتقای نتایج بهداشتی ارتباطات میزان فردی مناسب بین ارایه دهندگان مراقبت های بهداشتی و مراجعان است. با در نظر گرفتن این امر مطالعه نیمه تجربی حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش مهارت های ارتباطات میزان فردی به کاردان های بهداشت خانواده بر رضایتمندی مراجعین آنها در مراکز بهداشتی درمانی به انجام رسید.
    مواد و روش ها
    مجموعه ای از 60 کاردان بهداشت خانواده (در دو گروه مورد و شاهد) و 94 نفر مراجعه کننده به 35 مرکز بهداشتی درمانی (دردو گروه مورد و شاهد) در هر مرحله از این مطالعه شرکت داشتند. برای جمع آوری اطلاعات در هر مرحله قبل و بعد از مداخله صورت گرفت. بعد از مرحله اول، کارگاه آموزشی مهارت های ارتباطات میزان فردی برای گروه آزمون در دو روز برگزار شد. سپس مرحله دوم جمع آوری اطلاعات با استفاده از همان ابزار و مجموع اطلاعات تجزیه و تحلیل گشت.
    نتایج
    یافته های مطالعه نشان داد تغییر میانگین نمره رضایتمندی در گروه آزمون از 62/18 در مرحله قبل از مداخله به 06/21 در مرحله بعد از مداخله با استفاده از آزمون آماری تی مستقل معنادار بوده است (019/0=P). همچنین پس از اجرای برنامه آموزشی بین نمره های رضایتمندی مراجعان در دو گروه مورد و شاهد، اختلاف آماری معناداری دیده شده (001/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاصل بیانگر آن است که آموزش مهارت های ارتباطات میزان فردی به پرسنل بهداشتی بر رضایتمندی مراجعین تاثیر مثبت داشته است. بنابراین، پیشنهاد می شود برای افزایش رضایتمندی مراجعان و به دنبال آن ارتقای نتایج مفید بهداشتی، دوره های آموزشی مهارت های ارتباطات میان فردی برای ارایه دهندگان مراقبت های بهداشتی درمانی برگزار گردد.
  • عباسقلی امینی، فاطمه نادعلی، جهانگیر دریکوند صفحه 19
    هدف
    با وجود برنامه های گسترده پیشگیری از تالاسمی در ایران، متاسفانه به کم خونی داسی شکل و غربالگری آن هیچگونه توجه خاصی نشده است و تنها گزارش های محدودی در این رابطه وجود دارد؛ این در حالی است که شیوع این بیماری در کشورهای همجوار در بعضی نواحی جنوبی ایران قابل توجه می باشد در مطالعه ای که در سال 1377 در یکی از روستاهای اطراف اصفهان (روستای جار) انجام شده است، شیوع صفت داسی شکل در ایران روستا 33/8% به دست آمده است؛ لذا متعاقب تعیین شیوع بالای صفت داسی شکل در این منطقه و احتمال همراه شدن سلول های داسی شکل با بتا تالاسمی مینور و متولد شدن نوزادان مبتلا به سندرم های داسی شکل همراه شدن سلول های داسی شکل با بتا تالاسمی مینور و متولد شدن نوزاد مبتلا به سندرم های داسی شکل بر آن شدیم تا فراوانی صفت سلول های داسی شکل را در مراجعه کنندگان در شرف ازدواج به مرکز تالاسمی اصفهان تعیین کنیم.
    مواد و روش ها
    به منظور انجام غربالگری صفت سلول های داسی شکل در شهر اصفهان، 500 زوج (500 نفر زن و 500 نفر مرد) از بین مراجعه کنندگان قبل از ازدواج به مرکز تالاسمی اصفهان در پاییز سال 1378 به روش تصادفی انتخاب و با انجام آزمایش داسی شدن Sickling مورد غربالگری قرار گرفته و نتایج مشکوک را با الکتروفورز هموگلوبین به روش سلولز استات در pH قلیایی بررسی کردیم.
    نتایج
    از هزار فرد مورد مطالعه تست داسی شدن در سی نفر آنها مشکوک بود که به روش الکتروفورز هموگلوبین مورد مطالعه بیشتر قرار گرفتند ولی هیچ مورد مثبتی از همولگوبین S مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    از این بررسی می توان نتیجه گرفت شیوع صفت داسی شکل در شهر اصفهان بسیار پایین است ولی از انجایی که شیوع آن در یکی از روستاهای اطراف آن بالا و 33/8% گزارش شده لازم است با انجام طرح های غربالگری، نواحی دارای شیوع بالا شناسایی شده و در صورت وجود شیوع بالای صفت داسی شکل، در مراکز مشاوره، افراد مبتلا را از عواقب آن آگاه کرده و حتی الامکان از ازدواج با یکدیگر منصرف سازند و یا اینکه مراقبت های بعداز ازدواج در مراکز بهداشتی صورت گرفته تا از متولد شدن نوزادان مبتلا به سندرم داسی شکل به موازات تالاسمی جلوگیر شود و علاوه بر کاهش میزان افراد مبتلا به تالاسمی از تعداد مبتلایان به هموگلوبینوپاتی ها از جمله داسی شکل نیز کاسه شود.
  • حسین باقری، سید محمد فیروزآبادی، عاطفه امینیان فر صفحه 23
    هدف
    تقویت عضله پهن داخلی مایل به عنوان یک روش درمانی، در سندرم درد پاتلوفمورال- در موردی که ضعف این جزء از عضله چهار سر عامل ایجاد راستای نامناسب کشکک است- پیشنهاد شده است؛ بنابراین تلاش هایی در راستای تقویت جداگانه عضله پهن داخلی مایل انجام شده است. در این بررسی، سه تمرین رایج در برنامه های تمرین درمانی سندرم درد پاتلوفمورال، در زنجیره کینماتیک باز، با انجام اصلاحاتی که به نظر می رسید در فعال کردن ترجیحی عظله پهن داخلی مایل موثر باشد، انتخاب شد.
    مواد و روش ها
    فعالیت الکترومیوگرافیکی سطحی عضله پهن داخلی مایل و عضله پهن خارجی در اندام تحتانی غالب، در طی سه برنامه تقویتی عضلانی رد سه گروه آزمون و یک گروه شاهد، ارزیابی شد. در هر گروه 8 نفر زن سالم غیر ورزشکار با دامنه سنی 20 تا 30 سال میانگین 97/24 انحراف معیار 97/1 بدون هیچگونه سابقه ای ضایعه زانو شرکت داشتند. مشخصات برنامه های تقویتی به صورت زیر می باشد:گروه آزمون اول: انجام انقباض ایزومتریک عضله چهارسر در اکستانسیون کامل هرماه با دورسی فلکسیون مچ پا (30 بار در روز، سه بار در هفته، به مدت 4 هفته). گروه آزمون دوم: انجام Straight Leg Raising (SLR) همراه با چرخش خارجی ران (طبق برنامه تقویتی دلورم- واتکینز، سه بار در هفته، به مدت 4 هفته). گروه آزمون سوم: انجام اکستانسیون انتهایی زانو از زاویه 30 درصد فلکسیون تا صفر درجه همراه با چرخش داخلی ساق در داخل اسپلینت مخصوص و انقباض ایزومتریک عضله چهار سر (طبق برنامه تقویتی دلورم- واتکینز، سه بار در هفته، به مدت 4 هفته). گروه آزمون سوم: انجام اکتسانسیون انتهایی زانو از زاویه 30 درجه فلکسیون تا صفر درجه همراه با چرخش داخلی ساق در داخل اسپلینت مخصوص و انقباض ایومتریک عضله چهار سر (طبق برنامه تقویتی دلورم- واتکینز، سه بار در هفته، به مدت 4 هفته). گروه آزمون چهارم گروه شاهد می باشد: فعالیت الکترومیوگرافیکی عضلات پهن داخلی میایل و پهن خارجی به صورت پیش آزمون، میزان آزمون و پس آزمون، در مدت 12 ثانیه، ثبت شد و متوسط مقدار یکسو شده طیف توان سیگنال الکترومایوگرام، برای ارزیابی فعالیت عضلات مورد آزمون، بررسی و سنجش گشت.
    نتایج و بحث: تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که در گروه آزمون اول، متوسط مقدار یکسو شده فعالیت عضله پهن داخلی مایل در جلسه 12 نسبت به جلسه 1 و 6 افزایش یافته است. در گروه آزمون دوم، فعالیت عضله پهن داخلی مایل و عضله پهن خارجی در طی جلسات تقویت، تغییر معناداری نکرد. در گروه آزمون سوم، فعالیت عضله پهن داخلی مایل بین جلسات 6 و 12 و 1 و 12 افزایش معناداری را نشان داد. در بررسی نسبت میانگین فعالیت الکترومیوگرافیکی عضله پهن داخلی مایل به عضله پهن خارجی، در گروه آزمون اول، بین جلسات تقویت، تغییر معناداری مشاهده نشد. در گروه آزمون دوم و سوم بین جلسه 1 و 12، این نسبت معناداری اما بین (1و6) و (6و12) معنادار نبودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق، پیشنهاد می شود که عضله پهن داخلی مایل به طور جداگاه با انجام تمرینات SLR همراه با چرخش خارجی ران و انجام اکستانسیون انتهایی زانو بین (0 تا 30) درجه از دامنه حرکت همراه با چرخش داخلی ساق تقویت شود.
    کلیدواژگان: مفصل پاتلوفمورال، عضله پهن داخلی مایل، عضله پهن خارجی، الکترومیوگرافی، تقویت عضلانی
  • زهره پارسا یکتا، علیرضا نیکبخت نصر آبادی صفحه 31
    هدف
    در طول تاریخ همراه نگاه های متفاوتی به حرفه پرستاری و مفهوم مرکزی و اصلی آن یعنی «مراقبت» شده است. گاهی مراقبت به عنوان یک عمل انسانی، گاهی به مثابه مجموعه فعالیت های عملی، گاهی به عنوان علم، گاهی به مثابه یک عشق، هنر، عبادت، خدمت، کار یا بیگاری و نظایر آن در میزان عموم مردم و حتی خود پرستاران مطرح بوده است؛ لذا کربرد- مفاهیم پرستاری و مراقبت در موقعیت های گوناگون ادراک یکسانی ایجاد نکرده، و همراه با چالش همراه بوده است.
    در این تحقیق به منظور تبیین مفهوم مراقبت بالینی پرستاری در بافت فرهنگی کشور ما و با توجه به همه مولفه های تاثیرگذار بر آن طی یک تحقیق کیفی «تجزیه و تحلیل مفهومی» مفهوم مراقبت پرستاری بررسی و تجزیه و تحلیل شده است.
    مواد و روش ها
    روش جمع آوری داده ها شامل مشاهده، مصاحبه نیمه سازمان یافته، ثبت حکایت و نوشتارهای مراقبتی، برری تصاویر و همچنین بررسی متون ادبی و فرهنگ های لغت معتبر بود. تجزیه و تحلیل داده ها به صورت تجزیه و تحلیل مفهومی- که به وسیله واکر و اوان توصیه شده و همچنین تجزیه و تحلیل محتوایی انجام گرفت.
    نتایج و بحث: در مجموع درونمایه های «آلترویسم»، «نوع دوستی»، «روتین محوری» استحصال شد. همچنین در این مطالعه مشخص شد که مفاهیم پرستاری و مراقبت برای شرکت کنندگان در این تحقیق دارای معنای یکسان بوده و هر دو آنها در انجام مجموعه اعمال روتین بخش خلاصه می شود.
    کلیدواژگان: مراقبت بالینی، پرستاری، تجزیه و تحلیل مفهومی، تحقیق کیفی، آلتروییسم، روتین محوری
  • اصغر خوشکار شلمانی، مهدی معرفت، منیژه مختاری دیزجی صفحه 41
    هدف
    اندازه گیری های انجام شده به وسیله تکنیک های التراسونیک، اطلاعات ارزشمندی از سیستم بیومکانیکی بدن را ارایه می دهد. با استفاده از این تکنیک، سرعت خط مرکزی شریان اندازه گیری می شود، به طوری که بتواند مبنای تعیین سایر خصوصیات عروقی از جمله گرادیان فشار و ضریب الاستیسیته عروق شود. در این پژوهش، براساس سرعت خطر مرکزی شریان مدل جدیدی برای برآورد گرادیان فشار پیشنهاد می شود که توجیه مطلوب تری بر جریان شریانی و جریان های برگشتی ارایه می کند و با واقعیت های فیزیکی و فیزیولوژیکی مطابقت بهتری دارد.
    مواد و روش ها
    برای به دست آوردن معادله ای با عملکرد مشابه معادلات قبلی لکن دقیق تر و ساده تر، از معادله ممنتوم محوری که در اینجا بر حسب گرادیان فشار است استفاده شد. برای دستیابی به معادله مناسب در شرایط فرمولاسیون موضعی، می بایست تغییرات سرعت خطر مرکزی شریان در جهت Z را یک بعدی فرض کرد و از سرعت شعاعی در برابر سرعت محوری صرفنظر می شود، البته به شرطی که طول رگ به اندازه کافی از شعاع آن بزرگ تر باشد. سپس با استفاده از معادله پیوستگی در حالت یک بعدی، عبارت فوق تقریب زده شد.
    نتایج
    در این مدل پس از ثبت سرعت خط مرکزی شریان که به وسیله روش های التراسونیک قابل اندازه گیری است، مدل پیشنهادی در برآورد تغییر فشار استاتیک آزمایش شد. نتایج حاصل با استفاده از یک برنامه محاسباتی، با شرایط مرزی و مقادیر ثابت کاملا مشابه و یکسان به دست آمد. در این برنامه، پروفیل های سرعت شعاعی و محوری نیز محاسبه گردید و با مدل ارایه شده توسط محققین پیش مقایسه شد.
    نتیجه گیری
    مقایسه بین نتایج به دست آمده از هر دو مدل نشان می دهد مدل پیشنهادی توصیف دقیق تری از توزیع سرعت و گرادیان فشار را ارایه می دهد و با مشاهدات و اندازه گیری های بالینی همخوانی مطلوب تری دارد. با توجه به اشکالات مدل قبل، مدل پیشنهادی برای تعیین پارامترهای بیومکانیکی شریان توصیه می شود.
  • امرالله روزبهی، حسین بهادران، حسین نیکزاد، سحر الماسی ترک، مجتبی کریمی پور صفحه 49
    هدف
    همزمان با پذیرش وازکتومی به عنوان یک روش مناسب پیشگیری از بارداری، مطالعه عوارض آن مورد توجه روزافزون قرار گرفت. به منظور بررسی تاثیر وازکتومی بر خصوصیات مورفولوژیک پروستات در موش آزمایشگاهی بزرگ نژاد البینو- آن- ماری Albino-n-mari پژوهش حاضر انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تعداد 40 سر رت بالغ نر به طور تصادفی در چهار گروه وازکتومی دوطرفه، یک طرفه، جراحی شم و کنترل قرار گرفتند. بعد از گذشت دوازده هفته از وازکتومی، پروستات رت ها خارج و پس از تعیین وزن آنها از محلول ثابت کننده بوئن برای فیکس و پس از آنجام مراحل آماده سازی نمونه به منظور انجام تکنیک های مورفومتریک و ارزیابی کیفی از میکروسکوپ نوری استفاده شد. داده های خام به دست آمده با استفاده از آزمون آماری unpaird t-test تجزیه و تحلیل شد.
    بحث و نتیجه گیری
    تراکم سطحی مجاری پروستات در گروه های ازکتومی دو طرفه و یکطرفه نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری را نشان دادند (01/0P<-05/0P<). ضخامت اپی تلیوم در ناحیه مرکزی پروستات در گروه وازکتومی دو طرفه نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشت (05/0P<). وزن رت ها در گروه های وازکتومی دوطرفه و یکطرفه نسبت به گروه کترل افزایش معناداری نشان داد (01/0P<-05/0P<). وزن پروستات در گروه وازکتومی دوطرفه نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری نشان داد (05/0P<). افزایش ادم در استروما، تغییرات کیستیک غده پروستات و افزایش فولدها در غده پروستات در گروه وازکتومی دو طرفه نیز مشاهده شد.
    کلیدواژگان: وازکتومی، پروستات، رت، مورفولوژی
  • علیرضا سرمدی، سید محمد فیروزآبادی، گیتی ترکمان، یعقوب فتح اللهی صفحه 59
    هدف
    این مطالعه به بررسی پاسخ عضلات سولئوس و گاستروکنیموس به تحریکات زوج متوالی پرداخته و محتوای اطلاعات رفلکس H عضلات سولئوس و گاستروکنیموس را بررسی کرده است.
    مواد و روش ها
    چهار مرد سالم غیر ورزشکار 20 تا 26 ساله بررسی شده که این افراد از بین نمونه های در دسترس و به صورت تصادفی انتخاب شدند. از آنجا که برای ثبت رفلکس H عضله گاستروکنمیوس نقطه ای مطلوب- که براساس دلایل علمی انتخاب شده باشد- وجود نداشت. پس از بررسی های آناتومیک، نقطه مطلوب و نحوه الکترودگذاری مناسب برای این عضله مشخص شد. سپس دو عضله سولئوس و گاستروکنمیوس تحت تاثیر تحریکات زوج متوالی قرار گرفته و منحنی ریکاوری رفلکس H آنها ثبت شد. برای ثبت منحنی ریکاوری، 11 زوج تحریک به عضله اعمال شد که فاصله زمانی زوج تحریکات از ms50 شروع شده و در هر تحریک، ms20 افزایش می یافت تا به ms250 می رسید. نسبت دامنه قله به قله رفلکس H ایجاد شده از تحریک دوم به دامنه قله به قله رفلکس H ایجاد شده از تحریک اول محاسبه و به درصد بیان شد. منحنی ریکاوری دامنه رفلکس H، براساس مقادیر به دست آمده برای هر زوج ترسیم شد. نتایج و بحث: وقتی فاصله زوج تحریکات کمتر از ms110 بود رفتار منحنی ریکاوری دو عضله شبیه به هم می شد. می توان گفت در این مرحله دو عضله تحت تاثیر مهار سلول های رنشاو و خستگی نای از تحریک اول هستند. وقتی فاصله زوج تحریکات از ms110 بیشتر شود عضله سولئوس به میزان قابل توجهی بیشتر از عضله گاستروکنمیوس ریکاور می شود. این امر را می توان به خستگی ناپذیری بیشتر در موتور نرون های عضله سولئوس و کمتر بودن تاثیر رنشاو بر آنها دانست. وقتی فاصله زوج تحریکات از ms170 بیشتر شود رفتار دو عضله مجددا شبیه یکدیگر می شود. این مساله می تواند به علت رهایی دو عضله از مهار رنشاو و خستگی ناشی از تحریک اول باشد.
    نتیجه گیری
    هر چند به علل فیزیولوژیک، هنگام برانگیختن رفلکس H بیشتر، فیبرهای کند انقباض Slow twitch فعال می شوند؛ اما مقایسه رفتار منحنی ریکاوری عضله سولئوس و عضله گاسرتوکنیموس نشان می دهد رفلکس H حاوی اطلاعات مربوط به فیبرهای نوع دوم Fast نیز می باشد.
  • عباس صاحبقدم لطفی، بهزاد ادیبی مطلق، کامران موسوی حسینی، مهدی محمودی صفحه 71
    هدف
    مطالعه حاضر روش تخلیص آلفا-1 مهار کننده پروتئیناز Alpa-1- Proteinase PI1Inhibitor= A از منبع غنی شده خمیر 1-IV کوهن را با حذف مراحل پیچیده و مواد شیمیایی گران قیمت در شرایط ساده و مقرون به صرفه و سریع توضیح می دهد.
    مواد و روش ها
    ابتدا PI1A با دو مرحله رسوبگیری به وسیله پلی اتیلن گلیکول از سایر پروتئین های موجود در منبع اولیه (خمیر IV-1 استخراج و سپس با استفاده از کروماتوگرافی تعویض یون روی ژل DEAE- سفاروز B6CL پروتئین با درجه خلوص بالاتر جداسازی و تخلیص شد. ویروس زایی محصول به روش پاستوریزاسیون (انکوباسیون C60 و 10 ساعت) بدون تغییر فاحش در فعالیت بیولوژیکی پروتئین آن انجام شد. محصول نهایی به وسیله روش اولترافیلتراسیون تغلیظ و سپس به صورت لیوفیلیزه نگهداری شد. برای تعیین فعالیت پروتئین از ظرفیت مهاری تریپسین (TIC) استفاده شد. میزان PI1A محصول با روش ایمونودیفیوژن شعاعی (SRID) تعیین شد.
    نتایج
    در این فرایند راندمان 60% و درجه خلوص PI1A ایزوله شده 62/0 و وزن ملکولی آن با استفاده از روش SDS-PAGE در حدود D540000 تخیمن زده شد. همچنین برای مشاهده دقیق تر درجه خلوص و تایید خاصیت آنتی ژنیک (ایمونوراکتیویته) از روش ایمونوالکتروفورز در مقابل آنتی بادی تام انسانی و آنتی بادی اختصاصی بر علیه PI1A استفاده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج فوق بیانگر تخلیص PI1A با درجه خلوص 62% می باشد، همچنین بررسی PI1A و تریپسین حاکی از آن بود که g2-5/1 از این پروتئین توانایی مهار g1 تریپسین را داشت بنابراین هم درجه خلوص و هم خاصیت مهارکنندگی PI1A تخلیص شده با نوع تجاری قابل مقایسه است.
    کلیدواژگان: آلفا 1، مهار کننده پروتئیناز (آلفا 1، آنتی تریپسین)، پالایش پلاسما، خیمر 1IV، کوهن، تخلیص پروتئین
  • میرلطیف موسوی، جعفر امانی، محمود تولایی، مهدی کمالی صفحه 81
    هدف
    سم بوتولینوم تیپ A به لحاظ ساختاری از یک زنجیره سبک به وزن KD50 و یک زنجیره سنگین به وزن KD100 تشکیل شده است که به وسیله یک باند دی سولفید به متصل شده اند. این پروتئین شامل سه بخش عملکردی است. بخش آنزیمی با فعالیت کاتایتیک که همان زنجیره سبک می باشد. بخش انتقال دهنده که نیمه انتهای آمینی زنجیره سنگین است و بخش اتصال دهنده که نیمه انتهای کربوکسیل زنجیره سنگین را تشکیل می دهد. در این پژوهش، هدف از تولید نوترکیب بخش انتقال دهنده سم بوتولینوم تیپ A، مطالعه کارایی این بخش از سم به طور مستقل یا همراه با بخش اتصال دهنده توکیسن به منظور دستیابی به یک پروتئین ایمنی زا در تحقیقات بعدی بوده است. از طرف دیگر تولید انبوه این بخش از سم، مطالعه ساختار و مکانیزم دقیق بخش انتقال دهنده را همراه خواهد ساخت.
    مواد و روش ها
    باکتری در شرایط بی هوازی رشد داده شد سپس DNA کروموزومی به روش قلیایی استخراج گردید. پس از بررسی ترادف ژن مربوطه و طراحی پرایمر، قطعه مورد نظر از طریق واکنش های زنجیره ای پلیمرازی (PCR) فراوان سازی شد. محصول PCR به وسیله آنالیز آنزیمی ارزیابی شد و بر روی سه ناقل مختلف بیانی pRSET A، a28pET و a32pET همسانه سازی گردید. پروتئین تولید شده به وسیله SDS-PAGE بررسی شد و صحبت محصول با روش وسترن بالتینگ و واکنش الیزا مورد تایید نهایی قرار گفت و سپس به وسیله کروماتوگرافی میل ترکیبی خالص سازی شد. بحث و
    نتیجه
    در این تحقیق بالاترین بیان در شرایط غلظت 5/0 میلی مولار IPTG، جذب نوری 6/0 و زمان القا 15 ساعت در دمای C30 به دست آمد. هر چند بیان ژن هایی که درصد بالایی از AT را برخوردارند در سیستم E-coil ضعیف است اما با این حال بیان مناسبی از این ژن به دست آمد. تخلیص پروتئین نوترکیب در مراحل اولیه به دلیل اتصال ضعیف نشان هیستیدین به ستون دشوار بود که ما با تغییر در روش ها توانستیم این پروتئین را تا 90% خالص سازی کنیم.
  • سید محمد کاظم نایینی صفحه 93
    هدف
    مطالعه و بررسی نظریه حدود تحمل به عنوان ابزاری کارآمد در حل مسائل آماری.
    مواد و روش ها
    از ابتدای دهه 1980 بحث پیرامون فاصله تحمل، در حوزه آمار زیستی و آزمایش های کلینیکی با تردید آغاز شد، اما پس از اثبات سودمندی آن در حال بسیاری از مسائل زیستی و تحقیقات پزشکی، به صورت یک نظریه کارآمد درآمد. پیشتر، فقط در صنعت، محدودیت کنترل کیفیت محصول، خدمات اجتماعی و حل مسائل تولید، بود ولی با کشف روش های علمی و گسترش دامنه کاربردی آن، به دیگر بخش های آمار نیز راه یافت و امروز به صورت یک روش کارآمد، کاربرد فراوانی در صنعت، آمار زیستی، کنترل کیفیت تولید، نظریه اعتبار و قابلیت اعتماد دستگاه های صنعتی، داراست. این مطالعه با بهره گیری از جمع آوری داده ها در رشته های مختلف و تحلیل آنها صورت گرفته و از نوع بنیادی است.
    بحث و نتیجه گیری
    حدود تحمل بیشتر در حوزه آمار ناپارامتری به کار می رود و در آمار پارامتری اغلب در توزیع نرمال کاربرد دارد و کاربرد آن در دیگر توزیع های پارامتری هنوز به مرحله کمال نرسیده است.
    کلیدواژگان: فاصله تحمل، فاصله اطمینان، حدود تحمل، ناحیه تحمل، حدود اعتماد، برآورد آماری، حدود تشخیص، مرز استاندارد، حدود طبیعی، حد نرمال
  • محسن ولی زاده، عبدالحسین دلیمی اصل، عبدالمجید فتی، محمودرضا جعفری، علی خامسی پور، مسعود مهاجری صفحه 107
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین گونه لیشمانیا در افراد ساکن در شهر مشهد با استفاده از آزمایش الیازیا و بررسی شکل برحسب سن و جنس، محل سکونت افراد در مشهد و در ارتباط با گونه لیشمانیا طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش ها
    بدین منظور ابتدا با آزمایش گسترش مستقیم و کشت از زخم 153 نفر ابتلا به لیشمانیا بررسی، سپس با استفاده از آنتی بادی منوکلونال آزمایش الایزا برروی نمونه های مثبت انجام گرفت.
    نتایج
    بدین ترتیب از 72 نمونه تعیین گونه شده به روش الایزا، 52 مورد (22/72 درصد) مربوط به L.tropica؛ 16 مورد (2/22 درصد) مربوط به L.major و 4 مورد (55/5 درصد) ناشناخته بوده ست. از 52 ایزوله تعیین شده ل. تروپیکا، 49 ضایعه از نظر ظاهری به فرم خشک شبیه بودند و از 16 ایزوله تعیین شده ل. ماژور، 15 ضایعه از نظر ظاهری به فرم خشک نیز شباهت داشت. 4 مورد از 72 نمونه مورد بررسی نیز به عنوان سویه های ناشناخته در نظر گرفته شد. بیشترین میزان آلودگی مربوط به ناحیه دست، با 32 ضایعه (44/44 درصد) و کمترین آن در ناحیه تنه، با 1 ضایعه (38/1 درصد) دیده شده است. از 72 بیمار مبتلا به لیشمانیوزیس، 46 نفر (88/63 درصد) از افراد آلوده مونث و 26 نفر (11/36 درصد) مذکر بوده اند. بحث: در مطالعه حاضر از نظر خصوصیات بالینی و آزمایش الایزا گونه غالب ل.تروپیکا تشخیص داده شد.
  • ریحانه هویدا، احمدعلی معاضدی، عبدالرحمن راسخ صفحه 115
    هدف
    استروژن نقش پیچیده و گسترده ای در یکسری از توانایی های مغزی از قبیل یادگیری و حافظه دارد. از طرفی هیپوکامپ از ساختارهای مغزی است که نقش مهمی در پردازش اطلاعات فضایی دارد. شواهد موجود نشان می دهند که گیرنده های استروژنی در ناحیه CA1 هیپوکامپ قرار دارند؛ لذا در این تحقیق اثر تزریق داخل هیپوکامپیاسترادیول بنزوات بر یادگیری و حافظه فضایی موش های صحرایی نر بالغ نژاد N-MRI بررسی شد.
    مواد و روش ها
    به منظور تزریق داخل ناحیه CA1 هیپوکامپ کانول هایی در این ناحیه به صورت دوط طرفه قرار داده شد؛ پس از بهبودی حیوانات در چهار گروه (n=v) تقسیم شدند: گروه کنترل که هیچگونه تزریقی دریافت نکردند و تنها باماز Y شکل آموزش دیدند. گروه های شاهد سرم فزیولوژی، حلال روغن کنجد و آزمایش استرادیول که هر روز قبل از آموزش به ترتیب مقادیر l5/0 سرم فیزیولوژی mg5/0 رغن کنجد و g1 استرادیول بنزوات در حجم l5/0 در هر طرف ناحیه CA1 هیپوکامپ دریافت می کردند. آموزش به مدت 5 روز متوالی و هر روز 30 بار به وسیله ماز Y شکل انجام می گرفت. همه گروه ها پس از یک ماه، مجددا برای تست حافظه یک جلسه در دستگاه قرار می گرفتند.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از طرح اندازه گیری مکرر یکطرفه Repeted Measure Design و متعاقب آن آزمون حداقل تفاوت معنادار Least Significant Differnce نشان می دهد استرادیول باعث افزایش یادگیری شده است و روغن کنجد نیز اثر بهبود دهنده بر یادگیری داشته است. از طرف دیگر استردیو تغییری در حافظه یک ماه بعد ایجاد نکرده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد به طورکلی تزرق استرادیول بنزوات درون ناحیه CA1 هیپوکامپ یادگیری را بهبود بخشیده است و احتمالا استرادیول این اثر را با افزایش انعطاف پذیری در نرون های هرمی ناحیه CA1 هیپوکامپ اعمال می نماید.
    کلیدواژگان: یادگیری و حافظه فضایی، استرادیول بنزوات، ناحیه CA1 هیپوکامپ، ماز Y شکل، تزریق داخل هیپوکامپی
  • صفحه 127
|
  • Astani A., Roostaee M.H., Soleimanjahi H., Mamishi F., Bamdad T., Kazemnejad A Page 1
    Purpose
    Attempts were made to show the presence of human parainfluenza virus type 3 (HPIV-3) in the respiratory tract of people suffering from respiratory illness. Since virus isolation is the most reliable method to show the presence of the virus in a patient, attempts were made in this study to inoculate samples collected from individual patients on to susceptible cells.
    Materials And Methods
    One hundred samples were collected from nasal discharge and pharynx of patients suffering from respiratory illness who referred to Imam Khomeini Hospital from 13 Novembere 2000 to 11 March 2000. All samples were inoculated to susceptible cells after being treated with the PBS containing different antibiotics. Inoculated cells were observed microscopically for the presence of viral cytopathic effect (CPE) for seven days.
    Results
    All inoculated cells showing the CPE were subjected to the hemadsorption test using guineapig red blood cells resulted in 40 positive cases. Since there are different respiratory viruses that induce HAD in the cells, a virus neutralization test using PI3V-specific antiserum prepared in rabbits was applied to identify the viruses. Results showed that out of 40 isolated viruses 13 were HPI3 virus.
    Conclusion
    Based on the results obtained in this study, it could be said that HPI3 virus is one of the prevalent viruses among people with respiratory disease. However, further studies should be made to claim that this virus is the main causative agent of such respiratory diseases.
  • Ahmadiyan Y.N., Ghofranipour F., Emadzadeh A., Kazemnejad A Page 11
    Purpose
    Effective interpersonal communication between health care providers and clients is one of the important elements in improving client satisfaction, compliance and health outcomes. Thus, the aim of this quasi-experimental study was to determine the effect of interpersonal communication skills training of family health workers on the satisfaction level of their clients.
    Material and Method
    A total of 60 family health workers (30 as experimental group, 30 as control group) and 94 clients (47 as experimental group, 47 as control group) from 35 Mashhad health centers in Mashhad participated in each stage of this study. The collection tool was a client satisfaction questionnaire about the health workers interaction. Data collection was carried out at the pre- and post stage of the intervention. After the first stage, an interpersonal communication skills workshop was carried out for the experimental group workers in two days. Then, the later stage of data collection was carried out with the same tool.
    Result
    Analysis of the data showed a significant difference between the mean of the satisfaction marks of the clients before and after the intervention in the case group (p=.019). A significant difference was also observed on the clients satisfaction marks mean between the case and control groups after the intervention (p = 0.001).
    Conclusion
    The result of this study indicated that the clients satisfaction raises after the interpersonal communication skills training of the health workers. Thus, for improving the clients satisfaction and health outcomes, it is recommonded to implement interpersonal communication skills workshops for health care providers.
  • Amini A., Nadali F., Dereikvand G Page 19
    Purpose
    Despite the expansion of thalassemia control programs in Iran, there has been no particular attention to sickle cell anemia, while, there is considerable spread of the sickle cell disease in neighboring countries and some of the southern districts of Iran. In one of the villages of Isfahan, there has been a report of a prevalence of 8.33%. Following the determination of such a high incidence of sickle cell trait in that area and the possibility of the coexistence of sickle cell and beta thalassemia minor that may lead to giving birth to sickle cell babies, we decided to determine the prevalence of sickle cell trait in the couples referring to Isfahan Thalassemia Prevention Center (ITPC) for premarriage tests. Materials and Methods; For this purpose, we studied 500 couples(500 men and 500 woman) referred to the ITPC in Autumn 1999 by the screened them for sickling test. Then the suspicious cases were confirmed by the hemoglobin electrophoresis.
    Results
    3% of individuals had suspicious sickling test. but after the hemoglobin electrophoresis, they showed no positive results.Discussion and
    Conclusion
    From this survey it can be concluded that the sickle cell incidence is very low in Isfahan city. But, because of a prevalence of 8.33% in one of the villages, the regions with high prevalence must be determined by carrying out the screening test and the couples should become aware in this regard before the marriage at the counseling centers. They must either be encouraged to avoid marriage if their test was positive, or the required prenatal diagnesis test should be applied for them to prevent the increase of the number of affected individnals by the thalasemia and hemogolobinopathies.
  • Bagheri H., Firouzabadi S.M., Aminianfar A Page 23
    Purpose
    Strengthening of the VMO has been suggested as a treatment technique for the PFPS, as the weakness of this component of the quadriceps is one of the reasons of the malalignment of the patella. Therefore, attempts have been made selectively to strengthen the VMO.
    Materials And Methods
    We chose three common therapeutic exercises for the PFPS in the open kinetic chain.The EMG activity of the VMO and VL were evaluated in the dominant lower limb, during three training programs in three experimental groups and a control group. Eight healthy women volunteers, aged from 20-30 years (X=24.94, SD=1.97), were studied in each group (Total= 32 subjects). The characteristics of training programs were as follows: The first experimental group: quadriceps setting with dorsiflexion of the foot (30 times per day, three times per week, lasting 4 weeks). The second experimental group: SLR with lateral rotation of the femur (according to Delorm-Watkins training program, three times per week, lasting 4 weeks). The third experimental group: terminal extension of the knee (0-30 degrees) with medial rotation of tibia in the special splint for the isometric contraction of quadriceps (according to Delorm-Watkins training program, three times per week, lasting 4 weeks). The control group. The EMG activity of VMO and VL muscles were recorded as the pre-test, mid-test, and post-test for 12 seconds and the average rectified value (ARV) of the power spectrum of the EMG signal was used to evaluate the muscle's activities.
    Results
    Statistical analysis showed that in the first group, the ARV ofthe VMO was increased in the 12th session compared to the 6th session. The ARV of the VL had no significant difference during the training sessions. In the second group, the ARV of the VMO and VL had no significant difference during the training sessions. In the third group, the ARV of the VMO showed a significant increase between the 12th and 61h sessions and the 12th and lSI sessions. In addition, the VMO: VL IEMG ratio, in the second and third groups was increased significantly between the 12th and 1st sessions.
  • Parsa Yekta Z., Nikbakht Nasrabadi A Page 31
    Purpose
    Caring as a paradigmatic concept has different meanings in different cultures. Therefore, any efforts to define it socio-culturally can contribute to a development of the nursing care.The purpose of this study was to discover, describe and analyze the meanings of caring concept systematically within a group of nurses in affiliated hospitals of Tehran University of Medical Sciences (TUMS).This research aimeal to give a better understanding of what the concept of "caring" is within the Iranian culture.
    Materials And Methods
    A concept analysis method recommended by Walker & Avant (1995) was used to clarify the caring concept and its related meanings in our specific sociocultural context. This required the clarification of all different kinds of the concepts derived from the mentioned issue.The data was collected by series of face to face in-depth interactive interviews with participants and through observing and collecting the nurse's narratives written by them about their previous experiences in the nursing and caring. Some literature review and caring photographs were also chosen and analyzed as the complementary data sources. Data was then analyzed using concept as well as content analysis method.
    Results
    Three themes which emerged during the data analysis were 1) Altruism, 2) Routine oriented nursing care and 3) Humanistic approach to nursing care. It was also discovered that the concepts of nursing and caring have similar meanings for the participant nurses and both of the concepts are considered as the sum of routine functions and technical activities. A holistic approach is necessary in order to integrate these implications into a nursing system, both in practice and education, to improve conditions that facilitate the development of the care within the nursing system.
  • Khoshkar A., Marefat M., Mokhtari-Dizaji M Page 41
    Purpose
    Measurements done with ultrasonic technique provide valuable information about the biomechanical system of human body. One of the applications of this technique is to measure the centerline velocity of the artery which can be proper base for determining the vessels specifications. For example, using this velocity and appropriate mathematical models of the arterial wall and blood fluid, the elastic modulus of vessels can be estimated. In this paper, a model for the estimation of pressure gradient has been investigated. This model introduces the arterial blood flow and back flow physically and physiologically.
    Materials And Methods
    To obtain an equation with the same application as earlier models, but more accurate and simpler, we used the axial momentum equation based on the static pressure. In this model, we assumed that the artery centerline velocity in the z direction as one dimension. We also assumed that the radial velocity to be very less than the axial velocity (if vessel length-c-radius). Then, using the continuous equation in one dimension, the model was estimated.
    Results
    First, we recorded the artery centerline velocity by the Doppler ultrasonic measurements. Then the purposed model of the static pressure changes was tested. The results were obtained with a calculation program in which the axial and radial velocity profiles were calculated and compared to an earlier model.
    Conclusion
    Comparison of the results obtained with the two models indicated that the suggested model provides a more accurate description ofthe velocity distribution and pressure gradient. In addition, its results had better similarities with the clinical observations and measurements. Therefore, the application of the suggested model is recommended for determining the biomechanical parameters of the artery.
  • Roozbehi A., Bahadoran H., Neekzad H., Almasi Tork S., Karimipoor M Page 49
    Purpose
    Experimental studies were performed in order to test vasectomy side effects simultaneously with its acceptance as a proper method of contraception. The aim of this study was to determine the effects of vasectomy on the morphology of prostate in male Albino N-Mari rats.
    Materials And Methods
    Fourthy rats were divided randomly into four groups; bilateral vasectomy, unilateral vasectomy, sham and control group. Twelve weeks after the vasectomy, the animals were killed. The animal's prostates were taken out and after determining their weight, they were immersed in Buin's fixative solution to prepare them for the light microscope study. Data was analyzed by unpaired statistical t-test.
    Results
    Our results suggested that the surface density of prostate ducts in the bilateral and unilateral vasectomized groups show significant decrease (p<0.01) and p<0.05) compared to the control group. Epithelial thickness in the central part of the prostate in the bilateral vasectomized group showed significant decrease (p<0.05) compared to the control group. The body weight in both vasectomized groups showed significant increase (p<0.01 and p<0.05) compared to the control group. The prostate weight of the bilateral vasectomized group showed significant increase (p<0.05) comprared to the control group.
    Conclusion
    Significant changes in the morphological factors, plus the increase in the stromal edema, gland's folds and cystic changes in the prostates of the bilateral vasectonized group were observed. But, due to the absence of dysplasia and atypia, no progressive changes toward the malignancy were detected.
  • Sarmadi A.R., Firoozabadi S.M.P., Torkaman G., Fathollahi Y Page 59
    Purpose
    In this study we compared soleus and gastrocnemius responses to the paired stimulation in order to reveal embedded information in the H- reflex of these muscles.
    Materials And Method
    Four men with ages between 20 and 26 were tested. Because there was no ideal point based on the scientific rules to record the h-reflex from the gastrocnemius, we were to determine an ideal point and electrode placement from anatomical and physiological point of view. After this step, the soleus and gastrocnemius were subjected to the paired stimulus and we record the h-reflex recovery curve of these muscles. To record the recovery curve, 11 pairs of stimulus were delivered to the posterior tibial nerve. The time interval between the 151 pair of the stimulus was 50 ms and was increased by 20ms steps in the next pairs up to 250 ms. Relation of the second h-reflex amplitude to the first was calculated and expressed in percent.Then we draw the recovery curve using these values.
    Result And Discussion
    While the time interval of the paired stimulus was less than 110 ms, the behavior of the curves were similar. In this stage we guess that the muscles are impressed by the renshaw cells inhibition and the fatigue is induced by the first stimulus. When the interval of a pair was 110 ms or more the recovery of soleus was significantly higher than the gastrocnemius. This behavior may be due to a lesser fatigability of the soleus motoneurons and a less renshaw inhibition on the slow motoneurons of the soleus. When the time interval of a pair stimulus was increasel to more than 170ms, both of the curves behave alike. The cause may be the diminishing of the renshaw cell inhibition and the reduction of the fatigue.
    Conclusion
    Because of the physiological properties of motoneurons, when we excite the h-reflex, smaller motoneurons recruite predominantly; but comparing the soleus (slow) and gastrocnemius (fast) recovery curve behavior shows that the information of the fast motoneuron is included in the h-reflex. Using this procedure, we can assess different motoneuron and renshaw cell activities, indirectly. Of course this needs more controlled studies.
  • Sahebghadam Lotti A., Adibi Motlagh B., Mosavi Hosseini K., Mahmoodim Page 71
    Purpose
    We used a method to prepare the alpha-I-proteinase inhibitor (AIPI) from the enriched Chon IV-1 paste, without complex steps and expensive chemical materials in a simple condition. The purification and isolation of the AIPI from human plasma and the determination of some of its physicochemical properties were the aims of this study.
    Material And Methods
    Firstly, the AIPI was separated from other proteins in the IV-l paste by two times precipitation by the polyethylene glycol. Secondly, using the ion exchange chromatography on the DEAE-Sepharose-CL6B gel the AIPI was obtained with a higher purity. The virus inactivation by the pasteurization at 60°C for 10 hours was carried out without any significant changes in the biological activity. The final product was concentrated by the ultra-filteration and lyophilized. The activity of the AlPI was determined based on it's trypsin inhibitory capacity (TIC). The single-radial immuno-diffusion (SRID) was also carried out to estimate the amount of the AIPI.
    Results
    The results showed an AIPI purity of 0.62 with a 60 percent yield with a molecular weight determined to be about 54000 Dalton by the SDS-PAGE. For a more precise calculation of the degree of purity and confirming the antigenic property, the immuno-electrophoresis method was used against the human antiserum and the specific antiserum of the AIPI.
    Conclusion
    Stoichiometric studies between the AIPI and trypsin showed that an amount of 1.5 to 2 ug of this protein is able to inhibit 1 ug of trypsin. The inhibitory properly of the purified AIPI was comparable with the commercial product used in this regard.
  • Mossavi Ml, Amani J., Tavalai M., Kamali M Page 81
    Purpose
    Botulinum neurotoxin type A structurally consists of a 50KD light chain and a 100 KD heavy chain linked by a disulfide bound. The protein can be further divided into three functional domain: a catalytic domain corresponding to the light chain, a translocating domain associated with the N-terminal half of the heavy chain and a binding domain at the C-terminal half. To study the efficiency of translocating domain of Botulinum toxin type A independently or in association with the binding domain in order to achieve a protective protein, this domain of the toxin was produced by the recombinant technique.This may also offer an appropriate way for studying the structure and mechanism of the action of this domain of the toxin.
    Materials And Methods
    Bacteria was grown in anaerobic condition and the genomic DNA was extracted by the alkaline method. After analyzing the sequence of the gene, the primer were designed. The gene was amplified by the PCR. The PCR product was analyzed by the enzyme digestion, then cloned into three expression vectors namely pRSETA, pET28a and pET32a. The expressed protein was analyzed on the SDS-PAGE and confirmed by the Elisa and Western blotting and then purified by the affinity chromatography.
    Results And Discussion
    In this investigation the maximum expression was obtained at 0.5 roM IPTG, OD600:0.6 and] 5 hours of incubation at 30C after the induction with the IPTG. Though the expression of AT rich genes in E.coli system are generally low, but we had a good level of expression. The purification of the recombinant protein was difficult at the first step of purification because ofthe weak binding of the His-tag on the N-terminal of the protein to the column, but a 90% purification was achieved by the modification ofthe technique.
  • Naeeni S.M Page 93
    Pourpose: The aim of this study was to assess the tolerance limit theory as an efficient tool for sloving statistical problems.
    Material and Methods
    Argues about the tolerance limit has been commenced doubtfully from the 80's in the field of biostatistics and clinical experiments. Thereafter, its usefullness in solving problems in biological and medical researche made it an efficient theory. Before that, the applications of this theory were only limited to the industry, product quality control, social welfare, and product problem solving. But, through scientific approaches its application was developed in a way that nowadays, it has been changed to a well-known and efficient method, which is applied to the industry, biostatistics, quality control, validity theory and reliability.Discussion and
    Conclusion
    The tolerance limit application is more common in nonparametric statistics and is also useful in normal distribution in the field of parametric statistics. Yet, there is a long way to developed the application of this theory in other common distributions in parametric statistics.
  • Valizadeh M., Dalimi Asl A.H., Fata A.M., Jaafari M.R. Khamesipour A., Mohebali M Page 107
    Purpose
    This study was conducted in order to determine species of leishmania in the residents living in Mashhad city using the ELISA technique.
    Materials and Methods
    A total number of 153 ulcer samples were cultured in the NNN & RPMI1640 Then the ELISA test was performed on positive cultured samples using the standard monoclonal antibody. Factors such as the age, sex, as well as the shape oflesions were also recorded.
    Results
    The results indicated that, 72.22% and 22.2% of the cases were detected as L.tropica and L.major respectively. Meanwhile, 5.55% were considered as unknown species. Among the 52 cases determined as L.tropica, 49 cases and among 16 cases determined as L.major, 15 cases were found to be similar to the dry lesion. The highest number of the ulcer was seen on the hand with a rate of 32 lesions (44.44%) and the lowest on the body with 1 lesion (1.38%). . Among the 72 cases suffering from cutaneous leishmaniasis, 46 cases (63.88%) were found to be females and 26 cases (36.11%) were males.Discussion &
    Conclusion
    The results indicated that, the dominant recognizecl species was L.tropica
  • Hoveida R., Moazedi A., Rasekh A Page 115
    Purpose
    Estrogen has a vast and complex role upon brain abilities such as learining and memory. On the other hand, hippocampus, as one of the brain structures, has an important role in spatial information processing. Some evidences indicate that there is estrogen receptors in the hippocampal CAl area.So, in this study the effect of intera hippocampI injection of estradiol benzoate on the spatial learning and memory in N-MRI adult male rats was investigated.
    Materials And Methods
    The animals were bilaterally microcannulated into the following 4 groups (n=7).The control group (no injection) were only trained in a y-maze. The sesame oil vehicle, physiological saline sham and estradiol test groups which received bilateral 0.5l sesame oil, 0.5l physiological saline and 1l/0.5l estradiol benzoate respectively, into the CAl region of the hippocampus immediately before training. Then, each rat was trained in 30 trials every day for a total of 5 days with the y-maze and after one month all ofthe groups were tested (one session) for the memory test.
    Results
    Statistical analysis of the data using the repeated measure design and the least significant differences between the learning results after 5 days of training in different groups indicated a chang in the animal memories.ConcJution: It seems that the estradiol increases the spatial learning task through the enhancement in synaptic plasticity in hippocampal CAl region neurones.